Netflix gör fler serier

De flesta hushåll har nuförtiden tillgång till i alla fall en typ av filmtjänst. Dessa tjänster har blivit så populära att bolagen har kunnat börja producera sina egna serier, och det gör de nu i en rasande takt.

7179173-embracing-tech

Det blir allt populärare att titta på streamade filmer och serier från olika filmtjänster. Det pratas bland annat om Netflix, HBO, Viaplay och Filmnet. Den kanske mest kända av dessa, som flest svenskar har valt att använda sig av, är Netflix. Varför många väljer den tjänsten beror förmodligen på att de har många egna hyllade serier som man bara kan se hos dem.

Gör 20 nya serier

Deras egna serier har blivit så pass populära och välproducerade att man satsar på att göra 20 nya serier som kommer vara i flera olika genrer. Det var i ett tal i New York i slutet på förra året som Netflix innehållsansvarige Theodore Sarandos berättade att de planerar på att sjösätta 20 egenproducerade tv-serier och att alla dessa kommer inom de kommande fem åren. Ungefär varannan vecka kommer en ny säsong av en existerande serie eller en ny serie ha premiär på Netflix. Säsongerna kommer fortsatt att släppas i en klump och släpps inte i ett avsnitt varje vecka. Förutom dessa serier, satsar man även på att producera en rad olika långfilmer. En utav dessa långfilmer kommer vara en uppföljare till filmen ”Crouching tiger, hidden dragon”.

Vill stå sig i konkurrensen

För ett tag sedan hade en utav deras nya egenproducerade tv-serier, ”Marco Polo”, premiär. I mars kommer även komediserien ”The unbreakable Kimmy Schmidt” och thrillerdramat ”Bloodline” att ha premiär på svenska Netflix. Varför Netflix väljer att producera sina egna serier beror bland annat på att de blivit populära och de fått fler användare på grund av dem. Men även för att deras konkurrenter väljer att producera eget. Beskedet om att Netflix ska producera ännu fler serier kom nämligen strax efter att Yahoo meddelat att de kommer börja producera egna tv-serier. Läs mer.